НОВИНИ

Георги Рачев: Обилен сняг преди Коледа

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи. Снежната покривка може да достигне до 20 см. като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг. Това каза в "Денят започва" климатологът доц. Георги Рачев. Вижте във видеото цялата му прогноза. В студиото на БНТ беше и инцп. Мария Ботева от "Пътна полиция". В студиото на БНТ гост бе и инсп. Мария Ботева която изнесе данни за нарушенията по време на акция "Зима" и увери, че Пътна полиция ще следи за трафика преди празниците, когато се очаква засилен трафик.

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 15.12.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Днес (15 декември) и утре очакваме високи температури между 17 градуса. От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват се доста по-ниски темп от обичайното. Дневните температури ще достигат порядъка от -1 до -3, а сутрешните температури ще бъдат доста ниски. Валежи на сняг се очакват в събота.

Според доц. Рачев по всяка вероятност неделя ще бъде снежна в Западна България.Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см. В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. Аномалията на температурите е между 2-4,5 градуса. В понеделник рано сутрин температурите ще бъдат по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анелия Клисарова, БСП: Парите за иновативни лекарства няма да нарушат бюджета
Анелия Клисарова, БСП: Парите за иновативни лекарства няма да нарушат бюджета
Нестабилна остава обстановката в Близкия Изток
Нестабилна остава обстановката в Близкия Изток