НОВИНИ

Последен ден за кандидатстване по програма на сдружение "Зачатие"

Днес е крайният срок за кандидатстване по програма на Сдружение "Зачатие" за семейства с репродуктивни проблеми, а утре ще бъдат изтеглен жребият. Това каза в "Денят започва" Стефка Сарафова, председател на сдружението, като заяви още, че за 14 години са помогнали на над 690 двойки и предоставили над 140 000 лева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 15.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Стефка Сарафова, председател на сдружение "Зачатие", : Всяка година се опитваме да сбъднем желанието на тези двойки не само по Коледа. Това става по всякакъв начин - с информация, с парични дарения, каквато е кампанията в момента. Всички събрани средства, които получаваме на сайта от реклама и други дарения от наши благодетели, раздаваме в края на годината под формата на парични ваучери. За тези година не си бяхме направили собствена статистика. За 14 години сме помогнали над 690 двойки и сме събрали и предоставили на хората над 140 хиляди лева. Не трябва да забравяме и клиниките,които даряват безплатни процедури, изследвания. Имали сме дарения под форма на психическа помощ. Искрено се надявам и тази година всеки, който не е разбрал, все още има шанс да помогне.

Стефка Сарафова допълни, че около 145 000 двойки имат този проблем в света.

Сдружението подпомага и на хората,които не отговарят на Държавен фонд "Ин витро" и вече нямат шанс да бъдат подпомогнати от държавата. Критериите обхващат хора до 43 години и над с изчерпан яйчников резерв. По фонда не се финансират тези двойки.

Подробности могат да открият на сайта на сдружението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4000 жалби срещу мобилни оператори, 300 хил. лв. глоби заради роуминга
4000 жалби срещу мобилни оператори, 300 хил. лв. глоби заради роуминга
Междузвездни войни: Последните джедаи тръгва днес по кината
"Междузвездни войни: Последните джедаи" тръгва днес по кината