НОВИНИ

Облаци и дъжд и през следващите дни

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През нощта и утре преди обяд ще е почти без валежи. На места, главно в Южна България, ще има временни разкъсвания на облачността, съобщиха от НИМХ при БАН.

bnt avatar logo
от БТА
20:45, 11.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
облаци дъжд следващите дни

След обяд и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта срещу понеделник и на места ще бъдат значителни. В равнините ще превалява дъжд, а в планините и планинските райони - сняг. С до умерен вятър от север-североизток ще продължи да прониква студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, а максималните - между 5 и 10, на отделни места в Южна България - до 12 градуса.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, преди обяд - без съществени валежи. В следобедните часове и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта срещу понеделник и на места ще са значителни. Ще вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток, по билата - от югоизток, който вечерта ще се усили още. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд над южното крайбрежие ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта валежите ще се активизират и ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 8-10 градуса, а температурата на морската вода - 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, с тенденция на усилване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погребват Джордж Майкъл без приятеля му Фади Фаваз
Погребват Джордж Майкъл без приятеля му Фади Фаваз
В света на шоколада...
В света на шоколада...