НОВИНИ

Обмислят еднопосочно движение по бул. "Дондуков" и "Цар Освободител" в София

Планираният за тази година ремонт на булевард "Дондуков" в участъка от улица „Бачо Киро" до улица „Кракра" включва и подмяна на трамвайните релси и обновяване на тротоарите. Той би трябвало да започне в началото на месец юни. Обсъждат се вариант движението да бъде еднопосочно, също така не е уточнено дали паветата ще бъдат запазени или подменени с асфалт.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
18:32, 13.03.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Три са вариантите за ремонт на булевард "Дондуков", които се обсъждат в столичната община. Като основните спорове са за това дали емблематичните за града павета да бъдат запазени или да бъде положена асфалтова настилка. През есента столична община публикува на сайта си анкета, в която предлага три варианта. Първият вариант е паветата да останат, вторият е те да бъдат подменени изцяло, а третият вариант е да бъде комбиниран асфалт с павета.

Хората тук казаха, че е хубаво да бъдат запазени част от паветата, но най-важно е ремонтът да бъде извършен качествено.

"Смятам, че паветата са красиви, но пък са шумни. Трябва да бъде изпълнен по изключително качествен начин този ремонт и се надявам, че това ще бъде така."
"Няколко варианта. Лично на мен ми харесва варианта с паветата, тъй като те са малко по екологично. Дават възможност за стигне на дъждовните и снежните води."
"Аз съм за микс между двете. Убеден съм, че с асфалт е по-добре за всички, но трябва да се запази и естетически елемент на булеварда."

Обсъжда се и начина на извършване на движението по булеварда. Единият вариант е то да бъде еднопосочно - в посока Министерски съвет, а движението в другата посока да се извършва по бул. "Цар Освободител". Целта е да се разтовари трафикът и да се намали замърсяването на въздуха.

Евгени Крусев, заместник-кмет на София: "Движението ще бъде ограничавано поетпано. 4 етапа ще има. Булевардът няма да бъде напълно затварян."

Ремонтът би трябвало да започне в началото на юни тази година.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2017: Георг Георгиев и Антони Тренчев
Избори 2017: Георг Георгиев и Антони Тренчев
Благотворителен базар в Училището за деца с нарушено зрение
Благотворителен базар в Училището за деца с нарушено зрение