НОВИНИ

Тинка Троева ще работи за ускоряване на работата във Фонда за лечение на деца

Министерството на здравеопазването осигури реаномобил за малкия Байрям, който трябва да бъде опериран в Германия. Така ще се спестят много трудности и време при пътуване с редовните авиолинии и детето ще бъде придружено от лекар. Байрям е детето, чието лечение беше забавено заради административни неуредици, което стана повод за оставката на директора на фонда проф. Пилософ. По този повод новата директорка д-р Троева, която бързо реши казуса, смята да ускори и облекчи административните процедури във фонда.

bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 13.03.2017
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Освен промени в правилника, новата директорка смята веднага да оптимизира някои процедури по приема и движението на документите за лечение на деца. Част от тях включват активна работа с родителите и подробна и разбираема информация в страницата на фонда в интернет.

Д-р Тинка Троева, директор на Център „Фонд за лечение на деца“: "Започваме от най-елементарното нещо - на тази страница, трябва в тази рубрика за родителите те на първо място да виждат какви документи са необходими и каква е процедурата. А не да е необходимо да четат правилници, наредби, закони и прочие и прочие. Това ще улесни страшно много процедурата, те винаги могат там и да се консултират с нас".

Директорката смята, че администрацията на фонда трябва да се подсили с още двама човека. Сега те са 13 и изглежда не смогват да обработят документите. За сравнение, администрацията на старият директор Павел Александров се състоеше от от 7 души. Д-р Троева смята да направи информацията от регистъра със заявленията на децата по-видим и достъпен.

Д-р Тинка Троева, директор на Център „Фонд за лечение на деца“: "Трябва да бъдат направени промени във всеки един процес - от приемането да заявлението до вземането на решението, трябва да бъдат направени промени в сроковете".

Новата директорка залага и на подобрена комуникация с обществения съвет. Членове на неговата гражданска квота обявиха за несъстоятелни страховете на министерството за тяхното влияние.

Анна Илиева, член на Обществения съвет: "Гражданската квота е от 8 души, а представителите на държавата са 9. Съответно при вземане на решение са необходими 8 гласа, което означава, че тя не може да обърне вота".
;

Най-голямата промяна, от която се нуждае фондът, е да гарантира защита на интересите на децата пред нарастващите финансови интереси на болниците заради високите цени на имплантите в ортопедията - смятат членовете на обществения съвет.

Мария Чернева, член на Обществения съвет: "Ние сме заченати в грях".

Докато правилникът бъде ревизиран, е достатъчно настоящият правилник да не се нарушава - настояват от Обществения съвет на фонда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чуйте песента, с която ще се представим на Евровизия 2017 (ВИДЕО)
Чуйте песента, с която ще се представим на Евровизия 2017 (ВИДЕО)
Изложба с рисунки от кръжока Азбука на въображението във Варна
Изложба с рисунки от кръжока "Азбука на въображението" във Варна