Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Тинка Троева ще работи за ускоряване на работата във Фонда за лечение на деца

Министерството на здравеопазването осигури реаномобил за малкия Байрям, който трябва да бъде опериран в Германия. Така ще се спестят много трудности и време при пътуване с редовните авиолинии и детето ще бъде придружено от лекар. Байрям е детето, чието лечение беше забавено заради административни неуредици, което стана повод за оставката на директора на фонда проф. Пилософ. По този повод новата директорка д-р Троева, която бързо реши казуса, смята да ускори и облекчи административните процедури във фонда.

от БНТ
18:06, 13.03.2017
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Освен промени в правилника, новата директорка смята веднага да оптимизира някои процедури по приема и движението на документите за лечение на деца. Част от тях включват активна работа с родителите и подробна и разбираема информация в страницата на фонда в интернет.

Д-р Тинка Троева, директор на Център „Фонд за лечение на деца“: "Започваме от най-елементарното нещо - на тази страница, трябва в тази рубрика за родителите те на първо място да виждат какви документи са необходими и каква е процедурата. А не да е необходимо да четат правилници, наредби, закони и прочие и прочие. Това ще улесни страшно много процедурата, те винаги могат там и да се консултират с нас".

Директорката смята, че администрацията на фонда трябва да се подсили с още двама човека. Сега те са 13 и изглежда не смогват да обработят документите. За сравнение, администрацията на старият директор Павел Александров се състоеше от от 7 души. Д-р Троева смята да направи информацията от регистъра със заявленията на децата по-видим и достъпен.

Д-р Тинка Троева, директор на Център „Фонд за лечение на деца“: "Трябва да бъдат направени промени във всеки един процес - от приемането да заявлението до вземането на решението, трябва да бъдат направени промени в сроковете".

Новата директорка залага и на подобрена комуникация с обществения съвет. Членове на неговата гражданска квота обявиха за несъстоятелни страховете на министерството за тяхното влияние.

Анна Илиева, член на Обществения съвет: "Гражданската квота е от 8 души, а представителите на държавата са 9. Съответно при вземане на решение са необходими 8 гласа, което означава, че тя не може да обърне вота".
;

Най-голямата промяна, от която се нуждае фондът, е да гарантира защита на интересите на децата пред нарастващите финансови интереси на болниците заради високите цени на имплантите в ортопедията - смятат членовете на обществения съвет.

Мария Чернева, член на Обществения съвет: "Ние сме заченати в грях".

Докато правилникът бъде ревизиран, е достатъчно настоящият правилник да не се нарушава - настояват от Обществения съвет на фонда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Чуйте песента, с която ще се представим на Евровизия 2017 (ВИДЕО)
Чуйте песента, с която ще се представим на Евровизия 2017 (ВИДЕО)
Изложба с рисунки от кръжока Азбука на въображението във Варна
Изложба с рисунки от кръжока "Азбука на въображението" във Варна