НОВИНИ

След летните ремонти: Обособяват нови бус ленти по още два столични булеварда

Всички ремонти по булевардите „Васил Левски“, „Христофор Колумб“, „България“ и по източната тангента в София ще бъдат приключени до първия учебен ден. Това увери заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:02, 01.08.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Ремонтът по бул. „Васил Левски“ в столицата е към своя край. Очаква се движението да бъде пуснато още този уикенд.

Новото - и в двете посоки вече ще има бус лента. Шофьорите на автомобили ще имат право да карат по нея, само ако завиват надясно. Причината за обособяването ѝ: по булеварда минават 5 тролейбусни и множество автобусни линии.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на София: Закъсненията, които се трупат от градския транспорт в тази конкретна отсечка са средно около 7-8 минути, а в някои пикови стойности имаме закъснения от по 20 минути, които се трупат само в отсечката между „Граф Игнатиев“ и кръстовището на Ректората. Нашата цел е да успеем да дадем приоритет на градския транспорт.
;

Предвижда се нова бус лента да се изгради по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в отсечката между булевардите „Черни Връх“ и „Драган Цанков“ само в посока на Националния стадион.

На бул. „Константин Величков“ ще бъде първото в София специализирано бързо трасе само за градски транспорт.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на София: Трамваите и автобусите ще спират на общи спирки, ще споделят общо трасе и съответно ще имат предимство на светофарнорегулираните кръстовища, като така ще може да бъде съкратено времето за пътуване.

;

В момента се изграждат пероните за трасето. От обединението на шофьорите не са доволни.

Христо Радков - Хинко - Българско обединение на шофьорите: Ще вкараме целия трафик вместо в две ленти в една лента, а в цялото трасе от край до край забавянето ще е поне 20 минути за водачите на автомобили в София, които минават по това трасе.

Забавянето на ремонтите в София заради валежите към момента е средно с 5 дни. Но строителите имат мобилизация да наваксат, увериха от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР се обърна на магистрала Тракия
ТИР се обърна на магистрала "Тракия"
От днес човечеството живее на екологичен кредит
От днес човечеството живее на "екологичен кредит"