НОВИНИ

Столична община събира доброволци за засаждане на нова гора

И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в Новата гора на София край Суходол, съобщават от Столичната община.

столична община събира доброволци засаждане нова гора
bnt avatar logo
от БНТ
22:58, 12.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Новият залесителен сезон започна на 6 април, когато доброволците посадиха 3000 фиданки. С тях засадените дървета в гората вече са 31 800.

През този сезон засажданията ще се провеждат всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, докато времето позволява, с изключение на празничните събота и неделя покрай Великден и Гергьовден, когато засаждането ще бъде преустановено.

Новата гора на София край Суходол е един от най-мащабните проекти, който Столична община реализира вече трета година. Той е насочен към трансформация на пустеещ общински терен в зелен филтър край града. За реализацията му, Столична община осигурява фиданките от вида акация и дъб, уредите за засаждане и ръкавиците, като за самото засаждане се разчита изяло на доброволци.

За улеснение на всички желаещи да засадят дръвчета в Новата гора на София край Суходол, Столична община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва граждани между 9 и 16 часа, с интервал от час и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Габрово обстановката е спокойна
В Габрово обстановката е спокойна
Иван Костов: Нямаше обществена подкрепа за реформите на прехода
Иван Костов: Нямаше обществена подкрепа за реформите на прехода