НОВИНИ

Общинските съветници в София в спор за цената на билета за градски транспорт

Общинските съветници в София реагираха на излязлото решение на Административния съд, който обяви по-високата цена на билета за градския транспорт за незаконна.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:20, 23.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Общинските съветници от БСП се обявиха за вчерашното решение на Административния съд в София да отмени като незаконосъобразна наредбата за поскъпването на билетчето за градския транспорт от 1 лев на 1.60.

Калоян Паргов, общински съветник от БСП
„Искам да кажа, че в този слънчев ден, днес справедливостта възтържествува в София. Гражданите бяха чути от съдебните инстанции, от административния съд и се съобразиха с техните аргументи.“

Столичната община обаче ще обжалва решението на Административния съд. Опозицията ги призова да се вслушат в гласа на хората и да не го правят.

Екатерина Йорданова, председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет
„С всичките действие единствено сме се водили от интереса на гражданите и в тази наредба сме се опитали по най-добрият начин да намерим решение на това как да предоставяме по-добра услуга на поносима цена.“

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че независимо от решението на по-горна инстанция, общината ще продължи модернизацията на транспорта. Стана ясно още, че ако новата наредба бъде отменена, ще отпаднат намаленията на абонаментните карти. Също така на пътниците няма да бъдат компенсирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СОС прие предложението на Топлофикация София за обезщетение на абонатите
СОС прие предложението на "Топлофикация София" за обезщетение на абонатите
КЕВР глобява Топлофикация Габрово
КЕВР глобява "Топлофикация Габрово"