НОВИНИ

ГЕРБ официално представи водачите на листи в цялата страна

ГЕРБ официално представи водачите на листи в цялата страна и акцентите в предизборната си програма. Общо 480 кандидати на партията се състезават за влизане в парламента. Четири ключови фигури водят по две листи. Слоганът на кампанията е "Реални решения за България". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно постави въпроса - кой е предложил смяната на главния секретар на МВР Георги Костов. Още от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:25, 23.02.2017
Чете се за: 01:32 мин.
У нас

ГЕРБ залагат на бивши свои министри и депутати, но и на 54 % нови лица в листите.

Цветан Цветанов - председател на предизборния щаб на ГЕРБ: В някои области този процент е 75-80, в други е по-малък. Но сме направили всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици, да бъдат доказани в тяхната професионална дейност, да имат активна гражданска позиция.

Бойко Борисов ще води листите в 25-ти район в София и в Пловдив-град. Цветан Цветанов - в Благоевград и Велико Търново. По две листи водят и двама бивши министри. Томислав Дончев - в Габрово и 23-ти район в София, а Владислав Горанов - в 24 район в София и в Силистра. В Пловдив-област ГЕРБ разчита на бившия началник на отбраната генерал Константин Попов, а в Добрич на вицеадмирал Пламен Манушев.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: И ние вървим по мода, адмирали, летци, изтребители, генерали, зенитно-ракетни дивизиони, търсех кавалерист, не намерих, Ставрев от гвардията отиде при БСП. Хич не ми се участваше да съм водач на листи, но щеше да се тълкува така, както когато г-жа Нинова разбра, че Пеевски е в Благоевград и изведнъж Благоевград вече не й е интересен. Действително ни предстои една сериозна битка. Виждате колко неща са направени, ще се направят и още, но е необходима стабилност, прогнозируемост.

Лиляна Павлова ще води листата във Варна, Ивелина Василева в Бургас, Ивайло Московски в Плевен, Екатерина Захариева в Пазарджик, Десислава Танева в Сливен. В Хасково партията издигна Делян Добрев, а в Кърджали Цвета Караянчева. Борисов и днес постави въпроса за кадровите смени.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Само за около месец време се видя, че държавата няма пилот. Когато дойде БСП на власт или БСП доминира едно правителство, следва въпросът Кой? Питате ли, че е сериозно да излезеш и да кажеш пред българската общественост, че избраното твое правителство не знае, премиерът не знае, г-жа Нинова не знае, кой предлага смяната на главния секретар. Кой, кой, кой предложи министрите ние не знаем.

Борисов отново изрази предположения, че могат да бъдат манипулирани изборите.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Сега могат да направят нещо като Костинброд пак, може с машинките да направят проблем. Ние с Мамалев имаме подготвен скеч.
Георги Мамалев - актьор: Аз викам - добре, ако не дойдат тогава какво правим? Той вика - телефонният завод прави будки за телефони, отиваш, взимаш телефона, слагаш слушалката и набираш. И като чуеш отвътре - готов си. А отзад стои само човек и задрасква съответното кръгче на книжна бюлетина.
Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Разиграли сме го, ей сега там го репетирахме...

От ГЕРБ отново акцентираха върху част от програмата си - запазване на плоския данък, минимална заплата 650 лева и средна 1500 до края на мандата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив обучават студенти по медицина чрез биотехнологични роботи и симулатори
В Пловдив обучават студенти по медицина чрез биотехнологични роботи и симулатори
ДПС представи предизборната си кампания пред Американската търговска камара
ДПС представи предизборната си кампания пред Американската търговска камара