НОВИНИ

Обстановката в Североизточна България

В Североизточна България положението се нормализира. Всички магистрали са отворени за движение, включително и АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен. В Община Суворово, която беше в бедствено положение при предишното застудяване, има достъп до град Суворово и село Чернево, в които живее 82% от населението на общината. Останалите 18 обаче са откъснати. Пътищата се почистват непрекъснато, няма проблеми със снегопочистващата техника.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
13:00, 11.01.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Усложнена остава обстановката в Бургаска област. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово. Магистралата Варна – Шумен е отворена. Най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик. Десет автомобила са изтеглени от пътищата във Варненско през изминалата нощ. Пет населени места в областта са без електрозахранване, като в село Голица екипите вече са отстранили аварията и електрозахранването е възстановено.

Работата по разчистването на достъпа до откъснатите села продължава с помощта на военна техника. Основните булеварди във Варна са почистени. Изцяло отворен е и пътят Варна – квартал „Виница“, както и крайезерният път, който свързва града с Девня.

За първи път от много време тази сутрин замръзнаха солените води на Варненското езеро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни помагат на населението във Варна, Добрич и Плевен
Военни помагат на населението във Варна, Добрич и Плевен
Кремъл заяви, че не разполага с компромати срещу Тръмп
Кремъл заяви, че не разполага с компромати срещу Тръмп