НОВИНИ

Обсъждат мерки за облекчаване на трафика през ГКПП "Кулата"

Протест на транспортните работници на граничния пункт "Кулата - Промахон". Те настояват да бъде облекчено преминаването на ТИР-овете през границата, тъй като сега им се налага да чакат часове.

bnt avatar logo
от Ирина Николова / БТА
11:29, 29.05.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
обсъждат мерки облекчаване трафика гкпп кулата

Няколко десетки превозвачи и шофьори се събраха на ГКПП "Кулата" за обявената от Съюза на транспортните работници протестна готовност с искания за облекчаване на трафика и задръстванията от товарни автомобили при преминаване на този най-натоварен български граничен пункт.

Андон Стоянов - превозвач: Всичко се получава от бавната работа на съответните органи, които тук извършват контрола и другите проверки на документи, на стоки. От бавната, бих казал мудната работа.
- Трябва ли да се разделят проверките, за да не се получава това забавяне?
- Това на по-следващ етап, ако е възможно да разговаряме за това нещо. Нека да видим какво ще предприемат съответните власти, съответните компетентни органи и тогава вече може да си кажем нашите изисквания и нашите виждания за по-добрата работа.

В момента представители на протестиращите разговарят с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, с директора на ОД на МВР Благоевград Николай Хаджиев, с директора на РДГП-Смолян Стоян Мандаджиев, с началника на митница "Югозападна" Георги Александров и с представители на други институции.

Преди срещата Александър Стамболийски - заместник-председател на Съюза на транспортните работници, заяви, че предприетите до момента действия от институциите са същите като мерките, които те предлагат.

Александър Стамболийски - зам.-председател на Съюза на българските транспортни работници: "Нашите искания към институциите са - да се отворят и трите кантара постоянно, да се отворят най-малко 2 трасета на "Гранична полиция" от страна на пункт "Промахон" и обслужване на едно гише от Агенция "Митници" и НАП. Това според нас, е постижимо в рамките на 1 седмица. Разбира се, изчакваме да дойдат отговорните власти, за да може да проведем диалог с тях и да видим какви са набелязаните мерки от тях."

Допълнително ще разговаряме и за обслужване на едно гише от страна на агенцията "Митници" и на НАП, обяви той. Още с постъпването на уведомлението за протеста последва реакция на правителството, заяви областният управител Бисер Михайлов. Той добави, че в диалог могат да се намерят правилните решения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив е домакин на Националната археологическа конференция
Пловдив е домакин на Националната археологическа конференция
Регистрираните домашни кучета в Търговище са се увеличили шест пъти
Регистрираните домашни кучета в Търговище са се увеличили шест пъти