НОВИНИ

Обвиненият за убийството в "Слънчев бряг" остава в ареста

Бургаският Окръжен съд остави убиеца на Александър Алексиев известен като Сашо Японеца в ареста. Тодор Славов е обвиненият в убийството на един от бодигардовете на Димитър Желязков - Очите при стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни.

bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 11.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Той бе доведен в съда при изключителни мерки за сигурност, с бронежилетка, каквато носеха и ескортиращите полицаи. Според съдия Цвета Попова е категорично ясно, че по убития Александър Алексиев е стреляно именно с оръжието на Тодор Славов.

Въпреки твърденията на адвокатите, че Славов не е криминално проявен и е действал при неизбежна отбрана, съдията отсъди най- строгата мярка "задържане под стража". В съдебната зала Славов каза, че се чувства застрашен в ареста и че е невинен.

Според наблюдаващия прокурор на този етап няма нови обвинения. Чакат се и балистичните експертизи.

Ангел Ангелов, наблюдаващ прокурор: "Мисля че много лица са стреляли, но от кои изстрели са причинени уврежданията и смъртта тепърва ще установяваме. Към тоя момент е установено, че от изстрелите които са произведени от обвиняемия е настъпила смъртта. Затова сме предявили и обвинението, на този етап."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В неделя Air France няма да лети от и до София
В неделя Air France няма да лети от и до София
Двоен атентат разтърси сирийската столица Дамаск
Двоен атентат разтърси сирийската столица Дамаск