НОВИНИ

Обвиненият за убийството в "Слънчев бряг" влезе в Бургаския съд с бронежилетка

Обвиненият за стрелбата и за убийството на телохранител в "Слънчев бряг" бе доведен днес в съда в Бургас с бронежилетка при изключителни мерки за сигурност.

bnt avatar logo
от БТА
16:23, 11.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Предстои да бъде определена мярката му за неотклонение. Двамата му защитници Димо Гочев и Иван Ангелов поискаха 30-минутно отлагане на делото, за да се запознаят с материалите. Обвиненият в убийство Тодор Славов /на 31 години/ бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа. Съдът трябва да определи следващата му мярка за неотклонение.

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със "Слънчев бряг" не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните. Те бяха 19 и бяха арестувани за 24 часа по закона за МВР. Най-вероятно вече са освободени.

Убитият при престрелката Александър Алексиев е бил прострелян с три куршума, каза още прокурорът. Всички те са от едно оръжие. Според Ангелов има достатъчно събрани доказателства срещу задържания Славов, които сочат, че той е стрелял.

При престрелката бе ранен и Димитър Желязков-Митьо Очите. Той е в тежко състояние в болница в Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Македония ще снимат филм за цар Самуил
В Македония ще снимат филм за цар Самуил
Маскирана група нападна алтернативен културен център в Любляна
Маскирана група нападна алтернативен културен център в Любляна