НОВИНИ

Обявиха номинациите за наградите "Аскеер"

Фондация "Академия Аскеер" представи номинациите си за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон. Академията удостоява с голямата награда за цялостен принос великия български актьор Васил Михайлов. Още 30 номинации в 10 категории бяха обявени днес и почти половината от тях са за постижения в спектакли на Народния театър. За първи път тази година в състезанието участват и представления на Театър Българска армия.

Петя Тетевенска
от Петя Тетевенска
20:49, 13.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Повече от 100 представления са били обект на внимание за журито. И макар 42 да са на извънстолични театри, едва 4 техни заглавия влизат в номинациите. Тази асиметрия в театралния живот между София и останалите продължава, подчерта проф. Виолета Дечева. Въпреки това сезонът е бил интересен според журито.

Роза Радичкова - театровед, член на журито: Съжалявам, че не всички актьори, които коментирахме в отделни категории, стигнаха до номинации, тъй като силите са много изравнени.

Деян Донков, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева, Теодора Духовникова и завърналата се на сцена след дълго отсъствие Мария Стефанова са отличени за водеща роля. А за режисура - Бина Харалампиева, Галин Стоев и Иван Пантелеев. Но след отказа на легендарния Васил Михайлов да приеме наградата "Икар", какво да очакваме за "Аскеера"?

Милен Миланов, председател на Фондация "Академия Аскеер": Няма риск, никакъв риск няма Васил да не си получи наградата. Казвам го, защото познавам Васил Михайлов.

Наградите ще бъдат връчени на 24 май, а БНТ ще излъчи пряко церемонията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанци и мигранти в Гърция  чакат на опашка, за да бъдат арестувани
Бежанци и мигранти в Гърция чакат на опашка, за да бъдат арестувани
 Ще се пуши ли отново в заведенията?
Ще се пуши ли отново в заведенията?