НОВИНИ

Очаква се вътрешната опозиция в БСП да отхвърли кандидатурата на ген. Радев

Националният съвет на БСП решава днес за кандидат-президентската си двойка. Най-вероятната номинация е на генерал Румен Радев. Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова я обвини, че тя е застанала зад кандидатурата на ген. Радев. Очаква се днес те да настояват за друг кандидат.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:21, 17.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Националният съвет на БСП трябва да реши кой от номинираните да бъде кандидат-президент на партията. След срещите с АБВ стана ясно, че най-вероятният кандидат е ген. Румен Радев, но последната дума е на пленума. Партийното допитване сред местните структури показа, че сред другите хора, събрали доста номинации са Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев и Михаил Миков.

Омбудсманът Мая Манолова също получи сериозна подкрепа, но преди два дни се отказа от надпреварата. В отворено писмо до медиите тя изрази съмнение, че има задкулисни договорки и показа, че е обидена от "приятелския огън" срещу нея.

Националният съвет започва към 13.00 часа и се очаква да бъде доста напрегнат.

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова я обвини, че тя е застанала зад кандидатурата на ген. Радев. Според тях той е наложен от Георги Първанов. Очаква се днес вътрешната опозиция да настоява за друг кандидат. По всяка вероятност това ще бъде Румен Гечев.

Вижте още от прякото включване в обедната ни емисия на Вера Александрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството решава за ТОЛ системата
Правителството решава за ТОЛ системата
Трудно се намират учители в Пловдивско
Трудно се намират учители в Пловдивско