НОВИНИ

Две версии за теча в Николаево - човешка намеса или технически проблем

Причината за изтичането на газ в Николаево, което наложи евакуацията на две махали в града, все още не са ясни. Полицията работи по две версии - човешка намеса и технически проблем. Областният управител на Стара Загора разпореди комплексна проверка на фирмата, стопанисваща склада, защото се оказва, че това е втори пореден случай за по-малко от една година.Вижте още от прякото включване от мястото на инцидента на репортера ни Десислава Петкова

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:00, 17.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Към момента обстановката в Николаево е спокойна. Няма никаква опасност за населението. Около 2.30 часа тази нощ от склада започва изтичане на газ от тръба, която свързва четирите цистерни в склада, който е собственост на софийска фирма. В момента складът се охранява от полицията.

От регионалната екоинспекция правят замервания по 26 показателя на въздуха. Оказва се, че няма замърсяване на въздуха и никаква опасност за хората.

Причината за теча все още не е известна. Полицията работи по версиите човешка грешка и технически проблем.

Хората в района казват, че след като е започнало изтичането, се е носела силна миризма на газ и се е чувало съскане.

Заради теча се е наложило евакуирането на две махали, които се намират само на стотина метра от склада. Беше спрян железопътният транспорт и електричеството.

Хората са много уплашени и искат да стартират подписка до кмета, с която ще настояват да се премахне складът от там, тъй като е много близо до домовете им.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудно се намират учители в Пловдивско
Трудно се намират учители в Пловдивско
Идан Райхел превръща София в столица на толерантността
Идан Райхел превръща София в столица на толерантността