НОВИНИ

Очакват се известни ограничения за столичани заради председателството

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза пред журналисти в Министерския съвет, че хората трябва да свикнат, че ще има ограничения, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС, които обаче няма да са много големи. Той уточни, че тези ограничения основно ще са около НДК, хотел "Маринела" и по трасето, включително около София Тех Парк. Тестването на част от системите за сигурност е започнало като за един от компонентите ѝ се очаква това да остане за януари.

bnt avatar logo
от БТА
13:05, 07.11.2017
Чете се за: 00:16 мин.
У нас
очакват известни ограничения столичани заради председателството

Правим всичко възможно системите за сигурност за председателството да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че именно в НДК ще се провеждат всички мероприятия, срещи и заседания по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

В рамките на 6-те месеца българско председателство в София се очаква да пристигнат 20 хиляди висши европейски чиновници, държавни глави и министри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крепости и артефакти показва изложба на „Сексагинта Приста“
Крепости и артефакти показва изложба на „Сексагинта Приста“
Увеличават се зелените площи в Пловдив
Увеличават се зелените площи в Пловдив