НОВИНИ

Гори бензиностанция на магистрала "Тракия"

Голям пожар на бензиностанция на магистрала Тракия, след като турски ТИР се вряза в лека кола и бензиноколонка. Няма жертви или ранени. Огънят изцяло е изпепелил бензиностанцията, изгорели са няколко автомобила, които са чакали да заредят с гориво. На място е имало и автобус с пътници.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:05, 22.04.2016
5377
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Около 18 часа започна обезопасяването на района, съобщи кореспондентът на БНТ Николай Райшинов. Обезопасяване от гледна точка на това да не се предизвиква срутване на изгорелите конструкции на бензиностанцията и да бъде изтеглен почти изпепеленият ТИР, който предизвика целия този хаос о огнен ад на 122-ия км на АМ "Тракия"

Хронологията на събитията

Около 11:40 турски ТИР се движи в участъка на АМ "Тракия". При опит да завие и да зареди гориво до близката бензиностанция шофьорът губи контрол и несъобразява скоростта и се забива в зареждаща по това време кола с газ. Пламъкът по първоначална информация е предизвикан от маркуч с изтичане на газ. Шофьорът е оцелял, защото в този момент е тръгнал да плаща зареденото гориво.

Очевидци разказаха, че водачът на тира по най-бързия начин е напуснал карусерията на возилото и е побягнал в опит да се спаси. Той в момента е в болница, няма сериозни травми и наранявания.

В паника бяха служителите на бензиностанцията и хората спрели да почиват на път за Бургас. По време на инцидента, в бензиностанцията е имало и пълен автобус с пътници.

- Пътувах за Стара Загора и пожарът пред очите ми. Автобусът беше спрял за почивка.

- Сблъсък, силен шум, всичко се разтресе и дотам.

- Всичко стана отведнъж.

- Чухте ли гърмежа?

- Да, да беше брутален гърмежът.

- Само чухме бягайте, бягайте.

"Тирът мина през загражденията, удари колонката, удари ми колата, вкара я в бензиностанцията, стана пожар и се запали всичко", разказа Асен Стоянов, шофьор.

Пожарът е изпепелил няколко коли, които са чакали да заредят гориво на бензиностанцията.

За секунди на място пристигат десетки аварийни и спасителни екипи. Бързата им намеса е предотвратила сериозни последици, категорични са експерти. Служителите на бензиностанцията бяха в паника.

"Не можах да разбера какво стана. Просто изведнъж и тръгнах да бягам", споделя служител на бензиностанцията.

В официално писмо от управата на веригата бензиностанции заявиха, че заедно с органите на реда са предприели всички необходими мерки, за да гарантират здравето и живота на гражданите, които са се намирали в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициативата на БНТ 2 “Надиграй ме в голямото междучасие” в Благоевград
Инициативата на БНТ 2 “Надиграй ме в голямото междучасие” в Благоевград
Кадри от мястото на сблъсъка на ТИР с бензиностанция
Кадри от мястото на сблъсъка на ТИР с бензиностанция