НОВИНИ

Ограничават трафика през прохода "Рожен" заради събора

Във връзка с организацията на Роженския събор, транзитният трафик през прохода "Рожен" се ограничава от 6.00 часа на 15 юли до 6.00 часа на 18 юли, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

bnt avatar logo
от БТА
13:35, 14.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
ограничават трафика прохода рожен заради събора

Ограничението е за участъка от пътя Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян, от отклонението за курортния комплекс Пампорово до с. Соколовци. Транзитно преминаващите автомобили могат да използват маршрута Проглед - Пампорово - Смолян - Соколовци, и обратно.

През този период отпада забраната за движение на моторни превозни средства с тегло над 3,5 тона по пътя Пампорово- Смолян.

Въведените промени в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а шофьорите ще бъдат насочвани от регулировчици. В района на събора движенето ще се регулира от служители на МВР, информират от АПИ.

Поради очаквания повишен трафик по пътя Пловдив - Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват обходните маршрути: Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Пампорово - Смолян, и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян, и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ, уточнява пресцентърът.

Междувременно стана ясно, че Община Смолян осигурява обществен транспорт за Роженския събор. Автобусите ще тръгват от 8.30 часа от автогара "Устово" и ще се движат на всеки 15 минути при запълване на капацитета на превозното средство. Цената на билета е 2 лв. в едната посока /Устово-Рожен/.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критики в Германия за назначаването на Борис Джонсън за външен министър​
Критики в Германия за назначаването на Борис Джонсън за външен министър​
Корнелия Нинова предизвика Борисов да обяви дали ще се кандидатира за президент
Корнелия Нинова предизвика Борисов да обяви дали ще се кандидатира за президент