НОВИНИ

Охрана и полиция в парк „Бачиново” заради къпане в езерото

За поредна година роми от Благоевград нарушават забраната за къпане в езерото в парк „Бачиново”. Общинските служители не могат да се справят с шумните групи, които не обръщат внимание на забележките им. Затова от Общината и полицията в Благоевград предприемат по-строги мерки – в района да има постоянна охрана, а нарушителите да бъдат глобявани.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
21:00, 06.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В пика на жегите група роми отново нарушиха забраната за къпане в езерото в парк „Бачиново”. Възмутен зрител ни изпрати кадри, на които ясно се вижда как те необезпокоявано скачат и се разхлаждат във водата въпреки десетките табели. Хората се оплакват, че големите групи са доста шумни, пречат на останалите посетители, а след себе си оставят и много боклуци.

“Има около кошчетата особено в понеделник, събота и неделя има повече и сутрешно време, като дойдем тука, около кошчетата е доста боклук.”

“Малки дечица например като нея събират се на групички, разхождат се и е притеснително, защото те се притесняват от тях. Не знам как ще реагират, дали са пили алкохол.”

“Aз като съм била с приятелки подсвиркат, обиждат. Просто държанието им е под всякаква критика.”

От Общината и полицията в Благоевград вече предприеха мерки. Тази събота ще бъде назначен още един служител от общинската охрана, който ще пази реда в парка и ще подава сигнали до полицията, ако е необходимо. Освен това в района ще има и дежурен патрул. Нарушителите ще бъдат глобявани. Предвидените санкции са от 50 до 200 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва
Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва
Тръмп: Бъдещето на Западната цивилизация е поставено на карта
Тръмп: Бъдещето на Западната цивилизация е поставено на карта