Охрана и полиция в парк „Бачиново” заради къпане в езерото

За поредна година роми от Благоевград нарушават забраната за къпане в езерото в парк „Бачиново”. Общинските служители не могат да се справят с шумните групи, които не обръщат внимание на забележките им. Затова от Общината и полицията в Благоевград предприемат по-строги мерки – в района да има постоянна охрана, а нарушителите да бъдат глобявани.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
21:00, 06.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В пика на жегите група роми отново нарушиха забраната за къпане в езерото в парк „Бачиново”. Възмутен зрител ни изпрати кадри, на които ясно се вижда как те необезпокоявано скачат и се разхлаждат във водата въпреки десетките табели. Хората се оплакват, че големите групи са доста шумни, пречат на останалите посетители, а след себе си оставят и много боклуци.

“Има около кошчетата особено в понеделник, събота и неделя има повече и сутрешно време, като дойдем тука, около кошчетата е доста боклук.”

“Малки дечица например като нея събират се на групички, разхождат се и е притеснително, защото те се притесняват от тях. Не знам как ще реагират, дали са пили алкохол.”

“Aз като съм била с приятелки подсвиркат, обиждат. Просто държанието им е под всякаква критика.”

От Общината и полицията в Благоевград вече предприеха мерки. Тази събота ще бъде назначен още един служител от общинската охрана, който ще пази реда в парка и ще подава сигнали до полицията, ако е необходимо. Освен това в района ще има и дежурен патрул. Нарушителите ще бъдат глобявани. Предвидените санкции са от 50 до 200 лева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва
Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва
Тръмп: Бъдещето на Западната цивилизация е поставено на карта
Тръмп: Бъдещето на Западната цивилизация е поставено на карта