НОВИНИ

Уникален оперен спектакъл тази вечер на стадиона в Стара Загора

Уникален спектакъл на операта "Кармен" ще се състои тази вечер на стадиона в Стара Загора. Най-популярната опера за всички времена е изборът на старозагорската Държавна опера за второто издание на инициативата "Опера на стадиона". Световната си класа в централната роля ще покаже Веселина Кацарова. Ще ѝ партнират други големи имена в оперното изкуство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 06.07.2017
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Над 240 артисти ще излязат на сцената на стадиона тази вечер за уникалното представяне на "Кармен". В него ще се включи и прабългарска школа за оцеляване "Багатур" с шест коня, както и артисти от цирк „Балкански". За първи път от 30 години на българска сцена в оперен спектакъл ще пее световно известната Веселина Кацарова, в ролята на испанската циганка.

Веселина Кацарова: ,,Аз съм участвала в различни постановки на "Кармен", аз съм човек, певица, която обича да импровизира и зависи моето нали играта на тялото ще е съобразена с костюмите. Аз съм правила и "модерни Кармени", ще видим. Аз се радвам, защото да ви кажа, след 30 години ще пея опера в България. След 30 години, а може би и повече".

Веселина Кацарова ще се появи на сцената на кон. Тя ще смени няколко различни костюма, които са ушити специално за нея, а моделите на костюмите са подарък за световното мецосопрано от италианския художник Салваторе Русо. Примата е категорична, че музиката освен лекарство за душата, е и естетика, която е много важна в живота на човек

Веселина Кацарова: "Аз и пред един човек да пея, и пред много, за мен това изкуство има много интимност и затова аз го обичам. Винаги си представям, че пея за един човек".

За Кармен на стадиона мецосопраното покани да ѝ партнират френския баритон Сирил Ровери, в ролята на тореадора Ескамилио, както и звездните гласове на България - Цветелина Василева и Калуди Калудов, който ще се превъплъти в Дон Хозе.

Калуди Калудов: "Просто трябва да бъде добър. При една такава певица, Дон Хозе трябва да бъде изключителен певец и аз намирам, че това не е много лесно".

За операта на стадиона е построена специална сцена. Творческият екип обещава огнени ритми, разтърсваща драма за свободата, любовта и изневярата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осветиха църква на 700 години, открита при разкопки край Златоград
Осветиха църква на 700 години, открита при разкопки край Златоград
Пожар изпепели 30 декара сухи треви в Благоевград
Пожар изпепели 30 декара сухи треви в Благоевград