НОВИНИ

Олимпийско сребро от Рио за Мирела Демирева!

Мирела Демирева донесе огромна радост за България в предпоследния ден на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Състезателката в скока на височина потвърди страхотната си форма през тази година и спечели сребърен олимпийски медал.

Олимпийско сребро от Рио за Мирела Демирева!
bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 21.08.2016
5465
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Мирела Демирева: "Направих хубави опити, щастлива съм, че имах възможността в Рио да пробвам 2 метра. Беше наистина невероятно до край се борих за златния медал. Не допуснах нито за миг да се разконцентрирам. След като всичко свърши тогава вече си отдъхнах и разбрах, че съм втора. Голяма емоция, голям стрес".

Демирева започна битката с летвата с фаул на 188 сантиметра. След това обаче направи три великолепни опита, преодолявайки стартовата си височина, а след нея последователно 193 и 197 сантиметра. Оказа се, че последната височина е сериозно предизвикателство за почти всички участнички в надпреварата. Освен българската спортистка, тази височина преодоляха още испанката Рут Бейтия, Бланка Влашич от Хърватия и Чонте Лоуи от САЩ. Заради по-малкото фаулове обаче предимство за златото имаше Бейтия, а Демирева беше в позиция за сребърен медал.

;

Четирите оцелели в надпреварата бяха качени на 200 сантиметра, но нито една от тях не успя да ги преодолее. Така подреждането след 197 сантиметра се запази, а с това дойде и вторият медал от Олимпийските игри за България.

;

Отличието е първо от леката атлетика от титлата на Тереза Маринова в Сидни през 2000 година.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На разходка с водно колело
На разходка с водно колело
Взрив на сватбено тържество в турския град Газиентеп
Взрив на сватбено тържество в турския град Газиентеп