НОВИНИ

Омбудсманът дава старт на кампанията за закрила правата на децата с един родител

Омбудсманът Мая Манолова ще даде старт на кампанията за закрила правата на децата, останали с един родител. Поводът е гневното писмо до Дядо Коледа, което изпрати Златина Хаджипанайотова.

bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 29.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Майката на три деца, чийто съпруг е починал, се обърна към омбудсмана с молба да бъдат подкрепени усилията за осигуряване на постоянна персонална помощ за деца, останали с един родител.

Мая Манолова, омбудсман: Днес в 11 даваме старт на кампания за защита на правата на децата сираци и след това и на всички български деца... От това, че техния родител не се е осигуряван, нищо не им става по-евтино.

На срещата са поканени родители в подобна ситуация, представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националния осигурителен институт, Комисията за защита от дискриминация, Държавната агенция за закрила на детето, народни представители, неправителствени организации.

Златина Хаджипанайотова, майка: Аз сезирах г-жа Манолова... Заради нейната бърза реакция започваме една кампания, в която борбата тепърва започва за правата на българското дете...България като страна участва в Конвенция за защита правата на децата към ООН.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 180 майки от Пловдивско искат детегледачи по социална програма
Над 180 майки от Пловдивско искат детегледачи по социална програма
Расов котарак си търси дама на сърцето преди Нова година
Расов котарак си търси дама на сърцето преди Нова година