НОВИНИ

Борисов подкрепи исканията на българите в чужбина за Изборния кодекс

Премиерът Бойко Борисов подкрепи исканията на българите, живеещи в чужбина за спорните промени в Изборния кодекс. На среща при премиера в присъствието на омбудсмана Мая Манолова те изразиха притесненията си от отпадането на възможността за автоматично откриване на секции в местата, където вече е имало такива.

Борисов подкрепи исканията на българите в чужбина за Изборния кодекс
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 05.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Премиерът е съгласен, че с последните промени в Изборния кодекс се отнемат права на българите по света и подкрепя искането им за връщане на старите изборни правила. Стана ясно, че и мнозинството от ГЕРБ разбира аргументите им. Остава да се произнесе обаче вносителят на спорните поправки Валери Симеонов, който най - силно разгневи живеещите навън с писмото си до тях. В този час и той се среща с българите, живеещи зад граница. А ето част от исканията им.

Стефан Манов, представител на Временния обществен съвет на българите в чужбина: Искаме възстановяване на досегашните правила за откриване на избирателни секции извън страната и настояваме за избирателен район "Чужбина". Искаме българската нация да бъде единна, българската нация не е само в географските граници на страната, тя е навсякъде по света, където има българи.
Силвия Лозева, представител на българите в чужбина: Аз като българин в чужбина смятам, че правата на българите като нация не бива да стават политически футбол. И независимо от това какво се обсъжда в парламента, мисля, че интересите на всички българи трябва да бъдат защитени, независимо от партийните интереси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският премиер подава оставка на 22 май
Турският премиер подава оставка на 22 май
Меглена Кунева ще предложи промяна в ученическата книжка
Меглена Кунева ще предложи промяна в ученическата книжка