НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова ще бъде отново при миньорите от "Оброчище"

Омбудсманът Мая Манолова ще бъде утре - 5 юни, отново при протестиращите миньори от мангановата мина "Оброчище", съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
19:14, 04.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
омбудсманът мая манолова отново миньорите оброчище

Близо два месеца след последната стачка, 17 работници от дни отказват да излязат от галериите на 300 метра под земята, заради поредното забавяне на техните заплати и ваучери за храна. В прессъобщението се припомня, че на 23 април т.г., след дълги и трудни преговори, в които ключова роля е изиграла омбудсманът Мая Манолова, миньорите са подписали колективен трудов договор с изпълнителния директор на фирмата-концесионер Дейвид Уелингс, като документът бе изготвен лично от националния обществен посредник.

Въпреки усилията на омбудсмана обаче, миньорите отново са алармирали Манолова, че нито една от точките в пописания договор не се спазва и настояват за нейната спешна намеса, както и за оставката на Тереза Данкова - мениджър маркетинг и администрация, упълномощена от концесионера да представлява "Евроманган" ЕАД. Миньорите призовават и за незабавна намеса на правителството и прекратяване на концесията с Уелингс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Античен фестивал пресъздава живота в Марцианопол
Античен фестивал пресъздава живота в Марцианопол
ТОП 5 на възможностите за безплатен спорт в София
ТОП 5 на възможностите за безплатен спорт в София