НОВИНИ

Абсурдни перони на жп линията през Искърското дефиле са опасни за живота

Зрители на "По света и у нас" сигнализираха за опасни перони по железопътната линия през Искърското дефиле. Пътниците, предимно възрастни хора и инвалиди, рискуват здравето и живота си, когато се качват или слизат от влака. Хората се страхуват от тежки инциденти и се питат защо години наред никой не обръща внимание на проблема им.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
12:25, 08.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Жители на балканската махала Габровница в община Своге ежедневно са принудени да преодоляват трудности, за да ползват услугите на железницата.

Преди няколко години железният път е бил ремонтиран. Но перонът останал на по-ниско ниво и отдалечен от вагоните. Измерванията показват, че пътниците трябва да преодолеят разстояние от 115 сантиметра дължина и 80 сантиметра височина, за да стигнат до първото стъпало на вагона.

Божидар Еленков: Да се направи нов перон, сам човек не може да се качи, помагаме си с бутане или някой ни дърпа отвътре.
Баба Славка: - Кондукторът ни качва като малки бебета на влака и ни сваля, какво да ни прави!

За хората от няколко махали в дефилето железопътната линия е единственият транспорт, за да отидат до личния си лекар, аптеката или при децата си в града.

Васил Иванов: Тук се качват от много села, особено сутрин и вечер, има хора от Осеновлак, Еленов дол, Зимнишки дол.

Засега нито сигналите до община Своге, нито тези до железниците, са дали резултат. А решението не е нито скъпо, нито невъзможно, защото става въпрос само за няколко квадратни метра бетонна площадка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе ще има обновен крайдунавски булевард до края на април
Русе ще има обновен крайдунавски булевард до края на април
ВАС задължи министър Нено Димов да извърши екооценка на парк Пирин
ВАС задължи министър Нено Димов да извърши екооценка на парк "Пирин"