НОВИНИ

Опасни висулки дебнат пешеходците на улица „11-ти август“

Опасни висулки дебнат пешеходците на няколко места на улица „11-и август“ - сигнализираха наши зрители. Поставени са и обезопасителни ленти, които заострят вниманието на минувачите. Четвърти ден, след като работещите в търговските обекти са подали сигнал на телефон 112, все още никой не е премахнал надвисналите снежни късове и ледените висулки.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:00, 24.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Улица "11-и август" в Пловдив е дълга около 50 метра. Ако минавете по нея обаче трябва вместо в краката си да гледате към покривите на сградите, от където дебнат застрашително огромни маси сняг и остри висулки. От няколко дни хората, които работят в салон за красота, чакат представители на институциите да дойдат и да ги премахнат.

Ана
"На първия сигнал, когато колежката го е подала, не са дошли, на втория не са дошли, чак на третия сигнал от пожарната дойдоха и заградиха. Преди една година от същото място, падайки снега е смачкал кола, представете си какво ще стане, ако падне върху човек. Убива го на място, а този салон работи от 7:00 до 19:00 вечерта."

Гражданите са подали първите сигнали на 21-ви януари. Ако един снежен къс с приблизителна маса от 50 кг полети от покрива, силата, с която ще се стовари върху вас, е около 500 килограма.

За опасността в центъра на Пловдив и ние подадохме сигнал на дежурния в Община Пловдив. Обясниха ни, че служителите на двете общински фирми работят без почивка, като приоритетно отстраняват сняг и висулки от покривите на общински и държавни сгради, а задължение на домсъветите е сами да се погрижат за частните сгради.

Наемателите на фризьорския салон на улица „11-и август“ обаче са тревожат, че при инцидент с техни клиенти, те ще носят отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецка Цачева: Стремежът на ГЕРБ ще бъде за самостоятелно управление
Цецка Цачева: Стремежът на ГЕРБ ще бъде за самостоятелно управление
Мини дрон може да замести селфи стика
Мини дрон може да замести селфи стика