НОВИНИ

Опозицията в Хасково поиска оставката на кмета Добри Беливанов

Нови трусове в управлението на Хасково. Днес опозицията в местния парламент поиска оставката на кмета Добри Беливанов и разпускане на Общинския съвет. Напрежението ескалира, след като в началото на седмицата от централното ръководство на ГЕРБ оттеглиха политическото си доверие от Беливанов, а негови заместници подадоха оставки. Днешното заседание се проведе в отсъствието на кмета, който изненадващо продължи отпуската си. Вижте прякото включване на Димитър Димитров.

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 29.09.2017
Чете се за: 01:34 мин.
У нас

От опозицията в лицето “Коалиция за Хасково” дадоха лоша оценка на градоначалника. Съветниците от групата на бившия кмет Георги Иванов призоваха да се разпусне и местния парламент. Междувременно днес стана ясно и че полиция проверява Беливанов. Причината е, че според председателят на общинския съвет уведомлението му за още ден отпуск е подпечано с печат-подпис. Съмненията са, че това може да се е случвало и с други документи.

На днешното заседание общинските съветници в Хасково избраха заместник на Добри Беливанов за ден. Причината - градоначалникът подал уведомление за удължаване на отпуска, но не посочил кой да го замества. Именно заради уведомлението обаче има и подаден и сигнал до полиция от председателя на местния парламент Таня Захариева.

Таня Захариева, председател на Общински съвет - Хасково: Върху уведомлението имаше подпис, който собственоръчно положен от кмета и наподобяваше на печат-подпис. Поради тази причина, тъй като аз знам, че кметът не е в България, буди безпокойство. Най-малкото поради тази причина сигнализирах полицията. Ако действително има такъв подпис-печат, а явно има, може да бъде използван за подписване или и подпечатване на други документи.

Политическата криза в Хасково беше основната тема на заседанието на Общинския съвет. От "Коалиция за Хасково" дадоха лоша оценка за управлението на кмета Беливанов. В изявление от трибуната съветникът Георги Пеев посочи, че в Общинския съвет цари безразличие - почти нямало докладни без грешки, взимали се незаконосъобразни решения, общината се управлявала със заклинания.

Георги Пеев, общински съветник от "Коалиция за Хасково": Най-разумният ход в този момент е кметът Добри Беливанов да си подаде оставката моментално. Общинският съвет да се саморазпусне, както предвижда законът и след това думата имат хората. На поправителен.

БНТ: Какви са нагласите на ГЕРБ за предсрочни избори?

Антон Иванов, общински съветник, ГЕРБ: Вижте, ГЕРБ е голяма партия и ние винаги сме готови за избори. Във всеки един момент.

За общинските съветници кризата ГЕРБ-Добри Беливанов е притеснителна. От ДПС казаха, че ще изчакат кмета на Хасково да се завърне и едва тогава ще решат дали ще подкрепят някого в конфликта. Повечето бяха категорични, че ще работят за развитието на града и общината.

Иван Станчев, общински съветник, БСП: Вътрешнопартийна конфронтация, вътрешно партиен конфликт, на които трябва колегите от ГЕРБ да намерят решение. Това на първо място, на второ обаче това съпровожда след себе си неща, които рефлектират върху целия град.
Йозджан Мехмед, общински съветник, ДПС: Този скандал от вътрешнопартийен вече се разраства, мисля, че ще се отрази на имиджа на община Хасково за привличане на инвестиции.

Ще си подаде ли оставката кмета на Хасково Добри Беливанов ще стане ясно, след като самият той се върне в града. Едва тогава ще може да коментира скандала, които се разрази по време на отпуска му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти по архитектура предлагат нова визия за Варна
Студенти по архитектура предлагат нова визия за Варна
Съд и прокуратура с взаимни обвинения за шведа, ритнал камериерка
Съд и прокуратура с взаимни обвинения за шведа, ритнал камериерка