НОВИНИ

Оранжев код за валежи и гръмотевици в 10 области на Северна България

След рекордните горещини през почивните дни студен фронт донесе порои, градушки и гръмотевични бури. Оранжев код за валежи и гръмотевици е обявен за 10 области на Северна България. За други 15 е в сила жълт предупредителен код.

оранжев код валежи гръмотевици области северна българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 03.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Бурите започнаха още снощи от северозападна България. Градушка валя в София и Перник. През нощта и в момента четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" на Столична община обработват на сигнали в връзка с валежите и градушки, които преминават на София.

Досега екипите са отреагирали на място на 11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви. Екип на дирекцията работи на място на образувало се завиряване на ул."Вардар" и ул. "Възкресение". Работят и екипи на столичната пожарна.

В момента градския транспорт се движи навсякъде по редовните си маршрути, с изключение на автобусни линии 45 и 77, които поради завиряването на ул. "Вардар", са отклонени по бул. "Ал.Стамболийски". Движението на място вече е пуснато, съобщи за БНТ Красимир Димитров от Столичната община. На ул. "Кукуш и бул. "Сливница "обаче трафикът остава спрян заради завиряване. Екипи работят по сигнали за вода в дворове на къщи в Нови Искър.

Възложено е на почистващите фирми да проверят състоянието на дъждоприемните шахти и да извършват почистване от паднала листна маса. Столичен инспекторат контролират дейността на фирмите, ангажирани с почистването на града.

Във всички райони на Столична община има дежурни, които следят обстановката. Наблюдават се и нивата на речните корита, които са в норма.

Заради лошото време вчера премиерът Бойко Борисов разпореди да се свика националния оперативен щаб в МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди от цялата страна се включиха в снощния протест в Асеновград
Хиляди от цялата страна се включиха в снощния протест в Асеновград
Страните от Персийския залив удължиха ултиматума към Катар с 48 часа
Страните от Персийския залив удължиха ултиматума към Катар с 48 часа