НОВИНИ

Още няма заявление за преместването на проблемното дете от 19-то училище

Още няма подадено заявление за преместване на проблемното дете от 19-то СУ "Елин Пелин" в столицата. И днес учители и родители протестират, а децата учат в друга сграда. След като децата спряха да ходят на училище, а директорът и учители си подадоха оставките, вчера се взе решение детето да се премести, но родителите не са подали документа.

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 27.01.2017
6052
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Очакваме родителите на детето да подадат служебна бележка, че детето ще е записано в друго училище, без нея няма как да стане преместването. Няма още такъв документ. Ако не се вземат мерки, той остава наш ученик, казаха учителите.

Решението в случая с преместването на проблемното дете от 19-то училище може да бъде взето единствено от майката. Това е възможно най-либералният начин за комуникация в този казус, каза заместник-министърът на образованието в оставка Диян Стаматов.

Имаме добре разписан закон и правила, обаче има родители, които не се съобразяват с мнението нито на учители, нито на директори или други родители. Подобни случаи доказват, че има проблем в комуникацията с родителите на такива деца, добави Стаматов.

Той обясни, че до решението за преместване се е стигнало много трудно, с тежка комуникация.

Диян Стаматов, зам.-министър на образованието в оставка: Експертите казаха за детето, че то има проблеми от ранна детска възраст и е трябвало да работят специалисти с него, но за да се случи това, е необходимо да има съгласие от родителите, които също трябва да са подкрепени от специалисти.

Директорът на 19-то СУ заяви, че си е подала оставката по лични причини.

Детелина Арнаудова, директор на 19-то СУ: Подадох оставка по лични причини, не е целта да се задвижат институциите, това не е морално поведение на човек, работещ с деца.

Родителите смятат, че едва ли преместването ще разреши проблема с агресивното дете и че институциите са реагирали твърде късно.

Но ние не можем повече да подлагаме децата си на този тормоз, казаха те. И обясниха, че искат този казус да подпомогне решаването на подобни проблеми и в другите училища.

Заместник-министърът на образованието заяви, че е разговарял с директора на училището да не си подава оставката, понеже е емблема на учебното заведение и без нея то няма да е същото. На въпрос дали ще промени решението си Арнаудова бе категорична, че няма да го направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Спешни ремонти на десетки автомобили заради снега и студа в Пловдив
​Спешни ремонти на десетки автомобили заради снега и студа в Пловдив
Започва Международният фестивал на маскарадни игри Сурва
Започва Международният фестивал на маскарадни игри "Сурва"