НОВИНИ

Основните пътища в страната са проходими

След обилните снеговалежи , сега с повишаването на температурите започна и снеготопенето, което е предпоставка за образуване на поледици рано сутрин. По данни на Агенция пътна инфраструктура пътните настилки в страната са предимно мокри, на места заснежени, по усойните места и заледени. Единствено отделни участъци от третокласната пътна мрежа остават затворени - те са предимно в областите Добрич, Търговище, Пловдив, Кюстендил и Велико Търново.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:10, 15.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас


Матей Матов - АПИ:
Пътната настилка по републиканската пътна мрежа остава проходима при зимни условия. Проходите остават в основната си част отворени с изключение на ,,Златишки", ,,Върбишки" и ,,Троянски" . Магистралите, първокласната пътна мрежа, второкласната са обработени и почистени и отворени за движение.

В планините е повишена опасността от лавини. Тротоарите в София сутринта се превърнаха в ледени пързалки. И въпреки ,че по улиците се виждаха паднали хора, в ранните часове тази сутрин, за щастие, нямаше хора в травматологията в Пирогов. От лечебното заведение ще предоставят утре обобщена информация за изминалата седмица. От общината напомнят, че всеки е задължен да почисти тротоара пред дома или офиса си. В София глобите са до 500 лева за физически и до 2 хиляди лева за юридически лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимна приказка с лебеди, море и един поет
Зимна приказка с лебеди, море и един поет
Прокуратурата поиска постоянен арест за петимата митничари
Прокуратурата поиска постоянен арест за петимата митничари