НОВИНИ

Основно германци и руснаци предпочетоха нашето Черноморие

Кои чуждестранни туристи предпочетоха нашето Черноморие - равносметката е, че повече гости от Германия и Русия са посетили нашето море тази година. Към курортите ни сериозен интерес проявяват и туристи от Чехия, Полша и Словакия. Сезонът по Черноморието продължава активно и през септември.Вижте репортажа на Елена Георгива, Г. Христов и Д. Кираджиев.

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 10.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Хотелите по Северното Черноморие са пълни. Много от тях са изцяло заети до средата на септември. В бранша очакват да отчетат повече приходи и повече нощувки в края на месеца.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: България този сезон посреща много нови немски туристи, които се отказаха от дестинации, където има проблеми. Надявам се да сме ги обслужили качествено и ще ги превърнем в лоялни клиенти на нашата дестинация. Също така посрещнахме и повече руски туристи, въпреки че като цяло има отлив на пътуванията на руски туристи в чужбина.

Интерес към Черноморието има и след 15-ти септември, когато цените падат, а намаленията стигат и до 40%. Ако една нощувка ол инклузив в 4-звезден хотел е струвала около 100 лева, цената сега е между 60 и 80 лева. Много хотели ще работят и през октомври.

Ивелина Попова, хотелиер: Хотелът през октомври има 15-20 % на заетост да се надяваме, че може малко да я увеличим. Ние се стремим с оглед на това да привлечем повече гости да дадем и намаление стъпаловидно.

Хотелиери и експерти в туристическия бранш определят това лято като едно от най-силните през последните години. Според тях обаче все още е рано за равносметка, защото сезонът продължава и през октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелена светлина за депо в Благоевград
Зелена светлина за депо в Благоевград
Рекорден брой туристи у нас тази година, според бранша
Рекорден брой туристи у нас тази година, според бранша