НОВИНИ

Остава тежко състоянието на пострадалите при трагедията в Своге

Състоянието на пострадалите при трагедията в Своге остава тежко, съобщиха за "Хоризонт" от болниците, в които са настанени ранените. Сред тях е и шофьорът на катастрофиралия автобус. Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа, станала снощи край Своге, при която загинаха 16 души, а 18 са ранени.

bnt avatar logo
от БНР
08:42, 26.08.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
остава тежко състоянието пострадалите трагедията своге

Проверка по случая прави и транспортното министерство. Резултатите от нея ще бъдат представени на прокуратурата.

След обяд в МВР започва съвещание с представители на всички институции, имащи отношение по проблема с пътната безопасност, на което ще се обсъдят известните досега факти и обстоятелства около тежкия инцидент.

;

Говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска категорично отрече информацията, че линейките са закъснели. По думите ѝ първият екип е пристигнал на мястото на катастрофата на 30-ата минута, съобщи БНР.

"Първата е пристигнала точно на 30-тата минута. За последната вече не мога да кажа, нямам тази информация пред мен в момента, но пак казвам: това е път. Няма никакви над 55 минути, над 50 минути и така нататък. Бяха мобилизирани линейките на Драгоман, на Костенец, и разбира се, от София-град. Това са 15 линейки, което е огромен ресурс за нашия капацитет, които бяха концентрирани на място, работиха през цялото време. Нощната смяна също пое".

Пътят София - Своге - Мездра, на който се случи вчерашната автобусна катастрофата, е компрометиран и опасен. Това са констатирали експерти от Института за пътна безопасност в свое становище, публикувано преди дни. В интервю за "Хоризонт" Богдан Милчев от Института обясни:

"Констатациите са, че този път, въпреки ремонта, не е почистен. Има камъни, има дървета по него, има паднали огради, има липса на знаци, има предпазни съоръжения, които са повредени. Целият този път е компрометиран и опасен".


;

В манастира "Рождество Богородично", известен и като "Седемте престола", в понеделник ще бъде отслужена панахида за загиналите в катастрофата край Своге, които са се връщали от посещение в светата обител. С решение на правителството утре - 27 август е обявен за ден на национален траур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тропическата буря Лейн се отдалечава от Хаваите
Тропическата буря "Лейн" се отдалечава от Хаваите
България е домакин на Десетата конференция на Балканския физически съюз
България е домакин на Десетата конференция на Балканския физически съюз