НОВИНИ

Остава в сила бедственото положение в Харманлийско заради бушуващия пожар

Между 40 000 и 45 000 декара е обхванал възникналият вчера следобед пожар между селата Изворово и Дрипчево в община Харманли, съобщи областният кризисен щаб.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:58, 21.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Заради големите мащаби на стихията и опасността за населените места от 18.00 ч. вчера в общината е обявено частично бедствено положение, което и днес остава в сила.

Към 22.50 ч. огънят бе спрян до с. Изворово, а цялата налична техника на подразделенията на пожарната в Хасковска област бе използвана за овладяването на огъня.

Според главния комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", който снощи бе в кризисния щаб в с. Изворово, това е най-големият пожар в Хасковско от началото на сезона.

;

Днес борбата с огъня продължава. На място са 14 пожарни екипа, гасителна техника на горските, както и военните от специализираното звено за борба с пожарите от поделение 52 740 в Хасково, уточни говорителят на областната администрация Нели Вълканова.

Над 200 души, сред които и доброволци, са по фронтовете на пожара. В овладяването на огъня се включват противопожарен хеликоптер от авиобазата в Крумово и две тежки верижни машини от енергийния комплекс "Марица-Изток", които ще прокарват просеки в обхванатите от огъня горски масиви.

От община Харманли е осигурена храна, вода и медицинска помощ за жителите на Изворово и за екипите, които работят за потушаването на пожара. Все още от МВР не се съобщават предполагаемите причини за възникването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверки на ловците в Търговище
Проверки на ловците в Търговище
Потушен е пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, изгоряха четири сгради
Потушен е пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, изгоряха четири сгради