НОВИНИ

​Остава в сила бедственото положение в Тетевенско

Остава бедственото положение в Тетевенско след като през изминалото денонощие паднаха близо 100 литра дъжд на квадратен метър. Водната стихия взе една жертва, а много населени места останаха без ток. В момента няма бедстващи хора, каза кметът на Тетевен.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
17:54, 25.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Около полунощ е бил подаден сигнал за 17 бедстващи деца, които са били в къща за гости в село Гложене. Пожарните екипи, които веднага са се отзовали са установили, че река Вит е много пълноводна и дълбочината ѝе почти метър и половина. Използвайки въжета, екипите успели да евакуират младежите. Свлачище от проливният дъжд за кратко затвори пътя Черни Вит -Тетевен. Стихията унищожи реколтата на жителите в селото.

Голяма част от пораженията след пороя са вече преодолени. Укрепен е пътят между селата Глогово и Градежница, които бяха най - сериозно засегнати. Всичките около 20 къщи вече са отводнени. Започва разчистването на пътя към трите махали в село Глогово, които бяха откъснати заради срутване на мостове. Хората там разполагат с достатъчно хранителни запаси и вода.

Регионалният министър Николай Нанков посети засегнатите от наводнението райони. Той съобщи, че на извънредно заседание на Комисията по бедствия и аварии ще бъдат обсъдени щетите нанесени от продължителните дъждове в Тетевенско. Нанков посочи, че в общината без вода са шест населени места. Той съобщи още, че Министерството на отбраната ще осигури понтонен мост за трите откъснати махали в село Глогово, който ще се използва до построяването на нов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналист от гръцката обществена телевизия за трагедията след огнения ад
Журналист от гръцката обществена телевизия за трагедията след огнения ад
Заради пороите: ​Бедствено положение обявиха в Пирдоп
Заради пороите: ​Бедствено положение обявиха в Пирдоп