НОВИНИ

Напрежение в Обединените патриоти: Сидеров се закани да съди Валери Симеонов

Напрежението в редиците на Обединените патриоти продължава и днес. Съпредседателят на ОП Волен Сидеров изненадващо отиде на заседанието на Министерския съвет и заплаши, че Валери Симеонов може и да бъде сменен като вицепремиер. По думите на Сидеров, промените в Закона за приватизацията, които станаха повод за неразбирателство в коалицията, не са лобистки и са оттеглени прибързано и настоя Симеонов да се извини за думите си, че управляващите целят да спасят Кирил Домусчиев. Премиерът Бойко Борисов увери в началото на правителственото заседание, че управляващите не са имали намерение да лобират за частни фирми при внасянето на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Александър Марков
от Александър Марков
17:16, 25.07.2018
Чете се за: 01:41 мин.
У нас

Минути преди 10 ч. председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров влезе на заседанието на Министерския съвет. След като с Валери Симеонов само си кимнаха, Сидеров поиска обяснение под чие нареждане и по каква процедура Валери Симеонов обикаля Черноморието на проверки. Сидеров настоява за оттегляне на Закона за шума и предупреди коалиционния си партньор, че със своите действия убива бизнеса и не изпълнява заложеното в програмата на Патриотите.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Аз го изпратих в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, за пенсиите - това беше наша основна тема, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Това не е работа на един вицепремиер. Извинявайте, вицепремиер да обяснява, че двете основни парламентарни групи, които го поддържат, които са го избрали, са лобисти, че негови колеги от ОП са лобисти, че премиерът е лобист, защото бил зависим от Домусчиеви - такъв вицепремиер какво прави в това правителство?

Сидеров смята, че предлаганият Закон за шума е полицейщина и болшевишка практика, тъй като полицията ще може да затваря заведения. Според него, Валери Симеонов може и да бъде сменен като вицепремиер заради действията си.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Ще се намери кой да изпълнява отговорна и както трябва тази функция, тя е координираща функция, тя не е шерифска, тя не е някаква силова, тя не е раздаване на шамари и на ходене със свита полицаи, за да затваряш заведения, това е координационна функция.

Сидеров обвини вицепремиера, че работи против собственото си правителство и държавата и че внушенията, които Симеонов отправя за лобистки интереси при приемането на закони, са измама.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Цялата тази нездрава енергия, която беше вложена от страна на вицепремиера, за мен говори за някакви може би скрити интереси, но всичко ще излезе наяве.
;

В началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов също коментира думите на Валери Симеонов, че промените в Закона за приватизацията целяли да спасят "редник Киро", тоест бизнесмена Кирил Домусчиев припомняйки, че през 2017 г. точно това правителство е превело 2,4 милиона лева на Министерството на икономиката, за да оспори пред ВКС арбитражно решение в полза на KG Maritime Shipping - компанията-собственост на Домусчиев, приватизирала Параходство "Български морски флот".

Бойко Борисов, министър-председател: Просто само на Вашето внимание да го кажа, така че ако някога сме искали редник Киро или редник Райън или който да е да пазим, нямало е да заведем тези дела.

В крайна сметка съпредседателят на ОП Волен Сидеров заяви, че очаква извинение от Валери Симеонов заради думите му, че АТАКА са съвносители на лобистки промени в Закона за приватизацията. Извинението да бъде в най-кратък срок и публично - настоя Волен Сидеров.


Коментар на вицепремиера Валери Симеонов - коалицията "Обединени патриоти" засега остава. Партиите от коалицията са имали спешна среща следобед, на която са потушили временно напрежението - нито една партия не е заявила, че ще напуска. Пред сайта Епицентър.бг. Симеонов казва, че оставката му като вицепремиер не е обсъждана, а той лично няма за какво да се извинява на Волен Сидеров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин преплува Охридското езеро в чувал
Българин преплува Охридското езеро в чувал
Министър Николай Нанков ще посети засегнатите райони в Тетевенско
Министър Николай Нанков ще посети засегнатите райони в Тетевенско