НОВИНИ

Оставка заради грешка

Полицията в Благоевград вече е с временно изпълняващ директор - досегашният заместник в дирекцията - Петър Зашев. Той поема функциите на освободения миналата седмица шеф Росен Танушев. Танушев беше уволнен заради допуснато нарушение.

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 07.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Миналата седмица оставката на Танушев беше поискана с мотива за прекомерно прилагане на правомощия, само часове след като стана ясно, че са разпитвани замесени по случая с бизнесмена Методи Бачев и негово нецензурно изказване за премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова днес съобщи, че Росен Танушев ще остане в системата, защото е добър полицай. Но на по-ниска позиция - началник сектор „Криминална полиция" в Районното управление в Петрич.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: Поискала съм оставката на директора тогава, когато установих, че той е действал, без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек по повод на негови изявления, дори в нетрезво състояние. Не може да бъде допусната такава полицейщина. Той ще бъде освободен като директор и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в така криминален отдел, така че да може да бъде полезен на системата, защото той е един добър полицай. Просто като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за лошите храни в училище
Глоби за лошите храни в училище
Четвърто издание на Алея на книгата в столицата
Четвърто издание на "Алея на книгата" в столицата