НОВИНИ

Остра размяна на реплики между Тръмп и Мадуро

Остра размяна на реплики между президентите на САЩ и Венецуела. Доналд Тръмп отправи важен призив към венецуелските военни, а Николас Мадуро сравни речта му с нацистка.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:34, 19.02.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Призив към венецуелските военни отправи американският президент Доналд Тръмп. Пред венецуелски и кубински мигранти в Маями той посъветва военните да приемат амнистията, предложена им от временния президент Хуан Гуайдо.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ако изберете другата възможност и продължите да подкрепяте Мадуро, няма да намерите сигурно убежище, лесен изход или път за измъкване. Ще загубите всичко!

По думите на Тръмп Съединените щати се стремят към мирен преход във Венецуела, но всички опции остават на масата.

На свой ред венецуелският президент Николас Мадуро продължава да отхвърля призива на американския си колега за оттегляне от властта и остро коментира неговата реч:

Николад Мадуро, президент на Венецуела: Днес в Маями в почти нацистки стил Доналд Тръмп постави под въпрос правото на нашата свободна страна да изповядва идеите на човешкия, християнски социализъм.

Във Венецуела ще пристигнат 300 тона лекарства хуманитарна помощ от Русия, обяви още Мадуро, в момент, когато на границата с Колумбия пристигна американска хуманитарна помощ.

Също там, в петък, е предвиден концерт по инициатива на британския милиардер Ричард Брансън, който си е поставил за цел да събере 100 милиона долара за 60 дни.

На свой ред, венецуелските власти организират други два концерта в подкрепа на мира, които ще се състоят на моста, свързващ Венецуела с колумбийския град Кукута.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на БЛС: Има чувство за безнаказаност при насилието над лекари
Председателят на БЛС: Има чувство за безнаказаност при насилието над лекари
Еколози от Варна с иновация за отглеждане на миди в Черно море
Еколози от Варна с иновация за отглеждане на миди в Черно море