НОВИНИ

Oт 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища

Oт 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

ноември въвежда зимното поддържане републиканските пътища
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 23.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Макар прогнозата на метеоролозите през следващите 10 дни да е за добро време се предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасното пътуване на шофьорите по високопланинските пътища и проходи като Петрохан, Троян - Кърнаре, Шипка, Предела, участъци в област Смолян и др.

Подготовката за зимния сезон върви по график. В момента се провеждат регионалните работни съвещания, на които АПИ заедно с областните управители, с представители на ГД "Национална полиция", ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", ИА "Автомобилна администрация" и пътноподдържащите дружества обсъждат готовността.

Тази седмица започват и проверките на фирмите. Ще се инспектира наличната техника, суровини - сол, пясък, луга и т. н. В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. Ще се осигурят около 100 000 тона сол, 300 000 тона пясък и др.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на пътищата във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова отново е катастрофирала
Корнелия Нинова отново е катастрофирала
​Каталуния няма да изпълнява заповедите на Мадрид
​Каталуния няма да изпълнява заповедите на Мадрид