От 22 до 28 януари в Гърция ще има фермерски блокади

Гръцките фермери изкарват тракторите по пътищата и ще бъдат по блокадите там от 22 до 28 януари. Това е решил стачният комитет на земеделските производители на свое съвещание в град Лариса, съобщава в. "Контранюз".

от БТА
09:48, 17.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
януари гърция фермерски блокади

Фермерите са решили също да присъстват и на големия протестен митинг, който те ще организират на 3 февруари в Солун по време на селскостопанското изложение "Агротика". Земеделските стопани са недоволни от насъбралите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им.

Фермерите настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Те искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Арестуваха бивш агент на ЦРУ, подозиран, че е къртица на Китай
Арестуваха бивш агент на ЦРУ, подозиран, че е "къртица" на Китай
Безплатна храна предоставя община Дупница за военни с увреждания
Безплатна храна предоставя община Дупница за военни с увреждания