НОВИНИ

От БДЖ показаха локомотив, изрисуван с графити от Насимо

Влак с изрисуван с графити локомотив потегли днес от София за Бургас. Нестандартната идея на БДЖ има за цел да покаже, че рисуването в градска среда може да има и красив краен резултат.

bnt avatar logo
от Бюлент Мюмюнов
17:15, 13.08.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още
бдж показаха локомотив изрисуван графити насимо

Това е първият локомотив у нас, който изглежда така. Автор на проекта, реализиран за 10 дни, е българският художник Станислав Трифонов - Насимо. Той е известен като един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура.

Станислав Трифонов - Насимо: Вкарал съм образа на българската жена от една страна, а от другата - лъвският образ в две състояния. Той символизира силата и потенциалът, които всеки един от нас носи. Локомотивът е препратка към нас, като е опит да се покаже силата, която е в самите нас. Има и букви от глаголицата, които също носят своето послание. Те отново са символ на силата.

Художникът има и друго послание, насочено към авторите на графити, които съсипват току що боядисани сгради например. Че творбите им могат и трябва да радват окото, а не обратното.

Шареният локомотив си спечели много почитатели, които побързаха да се снимат пред него. А стратегията на БДЖ е да привлече повече пътници, които да се чувстват приятно във влака.

Константин Азов, отговорник рекламната стратегия на БДЖ: Търсим продължение на този проект. Миналия месец пуснахме спални вагони с променен вътрешен интериор. Стремим се да правим такива неща, които да се приемат добре от цялото общество.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести след вчерашния погром в столично заведение
Арести след вчерашния погром в столично заведение
БСП призоваха да започне обсъждането на Бюджет 2020
БСП призоваха да започне обсъждането на Бюджет 2020