НОВИНИ

​От БСП поискаха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов

От БСП поискаха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов заради прекратяването на конкурса за избор на фирма за доставки на препарати за диагностика на чумата по дребните преживни животни. Депутатът от левицата Кристиан Вигенин настоя освен министър Порожанов и премиерът Бойко Борисов да поеме политическа отговорност.

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 11.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Решението за спирането на поръчката беше взето след породилите се в обществеността съмнения, че фирмата, притежаваща необходимите права да дистрибутира препаратите няма опит в тази търговия и е създадена много скоро преди обявяването на поръчката.

По думите на Вигенин изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните Дамян Илиев също трябва да оваканти поста си след проваления конкурс. Депутатът от БСП призова прокуратурата да се самосезира по случая с обществената поръчка на Българската агенция за безопасност на храните.

Кристиан Вигенин, депутат от БСП: Правовият характер на нашата държава е под въпрос, тъй като като какъв българският премиер казва оставете тази поръчка и буквално часове след това Дамян Илиев обявява, че тя се прекъсва. Използваме случая, че министър-председателят е в града да продължим една тема, която започна да се развива от няколко дни и която намери частично, но не и финално решение. Това, което се случи вчера, в никакъв случай не може да считаме за затваряне на този въпрос. Напротив той отваря още веднъж в по-голяма степен въпросът за самата агенция, за липсата на контрол върху нейната дейност.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима украинци са настанени в болница след катастрофа по пътя Ахелой - Поморие
Петима украинци са настанени в болница след катастрофа по пътя Ахелой - Поморие
Недостиг на кислород уби 20 тона риба в германско езеро
Недостиг на кислород уби 20 тона риба в германско езеро