НОВИНИ

От днес спират трамваите по софийската улица „Граф Игнатиев“ заради ремонт

Предвижда се цялостна реконструкция на емблематичната улица. Трамвайните релси ще бъдат монтирани по нова технология, която да намали шума. Ще бъде реконструиран и площад „Славейков“, а букинистите вече се преместиха в градинката пред хотел „Рила“.Очаква се ремонтът да продължи през цялото лято и ще създаде трудности за движението в центъра на столицата.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:02, 07.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Ремонтът на „Граф Игнатиев“ вече започна. Той включва подмяна на трамвайното трасе, канализацията и настилката. Най-мащабна ще е реконструкцията на площад „Славейков“.

Проектът за реконструкцията включва „Граф Игнатиев“, ул. „Солунска“, ул. „Цар Иван Шишман“, ул. „Шести септември“, площад „Гарибалди“, площад „Славейков“ и зоната около храма „Св. Седмочисленици“, уточни пред камерата на БНТ Даниел Евлогиев, директор „Транспортна инфраструктура“ към Софийска община.

;

На площад „Славейков“ ще бъде подменена подземната инфраструктура - водопроводи, канализация и топлопроводи, както ел. инсталации и уличното осветление. Ще се подмени настилката и конктактната мрежа на трамваите, както и ще се постави последно поколение безшумен релсов път.

Даниел Евлогиев, директор „Транспортна инфраструктура“ към СО: Нивото на шум ще бъде понижено изключително много и ще се повиши експлоатационния срок на трамвайното трасе.

Релсовият път ще е готов до 1 октомври тази година. Ще има заместващ на трамваите по линията автобусен транспорт, който минава по съседната ул. „Гурко“ със същото разписание. Спирките са обозначени.

По-голямата част от търговците на книги ще се върнат на пл. „Славейков“. Част от дърветата ще бъдат отстранени заради ремонта, но за всяко едно отсечено дърво, ще бъдат посадени три в околността, увери Даниел Евлогиев.

Фонтанът на пл. „Славейков“ ще бъде реконструиран и към края на лятото ще започне да функционира, увери зрителите на БНТ Даниел Евлогиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми на овцевъдния отрасъл
Проблеми на овцевъдния отрасъл
Над две хиляди са евакуираните от Големия остров на Хаваите заради вулкан
Над две хиляди са евакуираните от Големия остров на Хаваите заради вулкан