НОВИНИ

Пускат за движение едно от локалните платна на Северната тангента

От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните платна на Северната скоростна тангента на София между кварталите Илиянци и Требич. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя обяви и че предстои да бъдат изградени и връзките на скоростния път с останалите шосета в района.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:21, 21.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Връзката между кварталите Требич и Илиянци се прави от години, през пътя се налага да преминават големи камиони, което предизвиква задръствания и отсечката е особено рискова. Една от причините за забавянето на строителството на пътя са отчуждителните процедури, които най-често се обжалват от собственици на имотите в района, обясни Фандъкова. Без двете локални платна на скоростният път, камионите трябва да преминават през тесен подлез под Северната тангента.


Йорданка Фандъкова, кмет на София: Четири са обектите, по които работят районните кметове. Освен тук, където сме най-напреднали с пускането на локалните платна и връзката със село Требич, работят кметовете на Подуяне за отчуждаване на източната тангента, връзката с булевард Ботегврадско шосе - там са най-напреднали процедурите по придобиване на земя, заложили сме средства за изграждане, веднага щом те приключат, можем да започнем изграждането, а също така кметът на район "Сердика" работи по две отсечки за връзката с Кубратово и бул. "Илиянци".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал срещу депутата Таско Ерменков
​ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал срещу депутата Таско Ерменков
Военен от „Специални сили“ е убил полицай в Пловдив при свада
Военен от „Специални сили“ е убил полицай в Пловдив при свада