НОВИНИ

Откриха близо 30 мигранти в тайник на горящ камион край Резово

27 незаконно влезли в България мигранти са открити в горящ камион с тайник край село Резово. Товарният автомобил е със софийска регистрация е бил натоварен с чакъл. Шофьорът на камиона е избягал и се издирва. Мигрантите се разпитват в Районната прокуратура в Царево, но засега няма данни от коя държава са.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:16, 23.03.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Камионът се е подпалил на около 200 метра от този граничен пост. Заедно с огнеборците пристигнал и дежурният наряд от гранична полиция. Единият граничен офицер чул викове от каросерията. С риск за живота си влязъл в горящата все още кабина на камиона и открил лоста, с който се отключва тайника в ремаркето. В него граничарите открили натъпкани 27 души между, които 16 деца, за щастие всички невредими.

Жител на Резово, пожелал анонимност, твърди, че заради строежа на оградата на ден от тук минавали по няколко десетки такива камиона.

- За мен не е един. Те влизат понякога по 20-30 камиона на ден. В кабината проверяват - няма никой. В коша - празен. Или кара чакъл, на връщане... То двойно дъно. Никой не е проверил, че има двойно дъно.

От една строителните фирми, изграждащи оградата до Малко Търново заявиха, че тя ще бъде сериозно препятствие срещу нелегалните мигранти, когато се завърши.

Христо Стойков: Оградата е сигурна, защото конструкцията е здрава, стоманобетон, армирана е долу, по цялото протежение път се изгражда за бързо действие на Гранична полиция.
;

Служебният министър на отбраната Стефан Янев беше категоричен, че този случай е изключение и границата се охранява строго.

Стефан Янев - служебен министър на отбраната: Разбира се 100% гаранция няма, че няма да има такива опити отново, но няма никакви сигнали за увеличен миграционен натиск. Тоест актуализацията на нашите планове, които ние ги правим са такива каквито са и в момента не е нужно да ги задействаме. Приемаме, че обстановката е нормална на границата.

Засега прокуратурата в Царево е образувала предварително производство срещу неизвестен извършител и разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редуцират разписанията на градския транспорт в Русе
Редуцират разписанията на градския транспорт в Русе
Обама предупреди Конгреса да не внася промени в законa за здравеопазванетo
Обама предупреди Конгреса да не внася промени в законa за здравеопазванетo