НОВИНИ

Откриха нова жп гара при село Марикостиново

Поради закъсняла комуникация между институциите, новата жп гара при петричкото село Марикостиново се откри днес, една година след построяването ѝ. Хората дълго време питаха защо новото съоръжение не се ползва, дори е започнало да се руши. Експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ изясниха нередностите в документацията и се стигна до решаване на проблема.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 15.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

При строителството на ЛОТ 4 от автомагистрала Струма се наложи изместване на жп линията и село Марикостиново остана без гара. Милиони левове бяха вложени в построяването на нова. жп гара, която близо година стои неизползвана, а хората нямат друг обществен превоз до родното си място.

Кирил Шамеев
"Още по-добре за почиващите, оти отиват до Петрич, до Генерало, оттам фащат таксита да дойдат на Марикостиново, на баните. Това е една придобивка за Марикостиново."

Изграден е и асансьор с платформа за превозване на инвалиди до жп гарата, но за да се ползва, трябва да бъдат подавани заявления до БДЖ Пътнически превози.

Гергана Тодорова – кмет на село Марикостиново
"В седем дневен срок, като опомене датата и часа на влака, ще има лице, което ще го посрещне и ще го съпроводи до платформата."
Илия Узунов
"Нема тоалетна, нема асфалт, нема осветление, нема нищо."
Димитър Бръчков – кмет на община Петрич
"Това ще е цел за бюджет 2017 година, за да може да се довърши цялата инфраструктура тука и да бъде благоустроено подходящо, за да се ползва от жителите на район Марикостиново.

Влаковете от София за Кулата ще започнат да спират на жп гара Марикостиново по разписание от 18 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Деня на спасението
Отбелязваме Деня на спасението
Денят на Варна
Денят на Варна