НОВИНИ

Откриха завод за автомобилни части край Пловдив

Над 1200 работни места ще бъдат разкрити в нов високотехнологичен завод край Пловдив. Модерното предприятие, което ще произвежда сензорни и електрозащитни устройства с приложение в автомобилната индустрия и самолетостроенето, беше открито днес. Според премиера Борисов, новата фабрика е поредното доказателство за подобрения инвестиционен климат у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 08.04.2016
5871
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В изграждането на новия завод са вложени 40 000 000 долара. Това е втората производствена база у нас, която американската компания разкрива. Подобни инвестиции са ключови за намаляване на безработицата и увеличаване ръста на икономиката, подчерта при откриването на завода премиерът Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Когато преди години ме упрекваха, че асфалт не се яде, им отговаряхме, че колкото повече правим в инфраструктурата, за няколко години след това ще идват повече инвеститори, ще се разкриват повече работни места, ще има по-добро заплащане, защото тези компании, особено високотехнологичните, плащат по-добре и всъщност се яде.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни вече е име във високите технологии.

Бойко Борисов - министър-председател: И ако Ви прави впечатление вече като карате по "Тракия", все едно карате в градски път, от всички страни със заводи. Статистиката, на която обикновено аз не обръщам внимание, ясно казва, намалява се безработицата, увеличават се инвестициите, ръстът на икономиката минава 3%.

Борисов е категоричен, че не се е намесвал в назначенията в държавната администрация. Всеки министър сам носи отговорност за своя ресор - заяви още той, по повод арестувания изпълнителен директор на ,,Автомобилната администрация" Цветелин Цветанов. Премиерът призна, че за мястото му е имало друг кандидат - бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, но той лично е отхвърлил това предложение.

Бойко Борисов - министър-председател: Не се съгласих, защото тогава все още имаше напрежение, не беше доизчистено всичко по делата, които се водеха и не исках да се създаде напрежение около името на Флоров, който е един достоен полицай.

При съмнения за корупция няма да бъде закрилян никой, без значение на каква позиция е в партия ГЕРБ или в държавата, каза още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крушунските водопади край Ловеч вече са отворени за посетители
Крушунските водопади край Ловеч вече са отворени за посетители
Разведените трябва да бъдат приобщавани към църквата
Разведените трябва да бъдат приобщавани към църквата