Откриват новата метростанция "Витоша" на 31 юли

Новата метростанция "Витоша" на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" вече е почти готова и на 31 юли ще бъде пусната в експлоатация. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на трасето. Заедно с нея беше и председателят на Комитета на регионите Марку Маркула, който даде висока оценка за работата по подобряване на градската среда и намаляване на вредните емисии.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
16:45, 19.04.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Цялото трасе от бул. "Джеймс Баучер" до улица"Сребърна", заедно с новата метростанция "Витоша" струва 42 млн. лева и ще бъде използвано от 20 000 души. Последната спирка от втория лъч на метрото е почти готова, и през май започват проби по трасето. Отсечката е дълга 1,3 км. и е с 6 входа. След нейното пускане в столицата вече ще има 40 км метролинии, а пътниците ще достигнат 370 000.

Марку Маркула - председател на Комитета на регионите: 21 км за 6 години - явно сте ги накарали да работят здраво и да вършат добра работа, явно се нуждаем от силни жени, които да карат мъжете да си вършат работата както трябва.

Пред БНТ Йорданка Фандъкова, коментира и избора на комисията по назначаване на нов главен архитект на София. Тя заяви, че ще подпише заповедта за назначаването на арх. Здравко Здравков на поста, след като се запознае с протокола с финалното класиране, но държи той да се придържа към програмата, с която спечели надпреварата.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: Ще искам лично да се занимава с опазването на историческото наследство и да се спре с презастрояване.

Превръщането на София в "зелен" град, дигитализация и по-бързо обслужване на гражданите също са част от програмата на арх. Здравко Здравков, за които столичният кмет ще следи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отново протести в Македония
Отново протести в Македония
Дилма Русеф: Ще се боря докрай!
Дилма Русеф: "Ще се боря докрай!"