НОВИНИ

Отмениха концерт в Ротердам заради терористична заплаха

Терористична заплаха в Холандия. В Ротердам концерт беше отменен в последните минути, заради предупреждение на испанската полиция. Близо до концертната зала беше открит микробус с газови бутилки. Вече има двама задържани, но подробности от разследването все още не са известни.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:56, 23.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
отмениха концерт ротердам заради терористична заплаха

Досега Холандия оставеше встрани от терористичните заплахи. Предупреждението за възможна атака в Ротердам дошло от испанската Гражданска гвардия.

Ахмед Абуталеб, кмет на Ротердам: Те предупредиха за планирана атака на концерт на американска група. Имахме две възможности - събитието да се проведе при изключителни мерки за сигурност или да го отменим. След консултация между организаторите и полицията, решихме да отменим концерта.

Групата, която трябвало да свири в Ротердам се казва "Аллах - Лас" от Калифорния. Членовете ѝ бяха евакуирани, а феновете ѝ - призовани да се приберат.

Тъжно е, че го отмениха, но подобни неща се случват.
Музиката няма нищо общо с това. Може би заплахата дойде, защото се казват така. Не съм сигурен, казвам го, защото така изглежда.
;

В интервю преди седмица американската група призна, че често получава заплахи от мюсюлмани, заради думата "Аллах" в името ѝ.

Близо до концертната зала беше открит микробус с испански регистрационен номер и пълен с газови бутилки. Шофьорът, който е испанец, е бил задържан. Според разследващите микробусът не е свързан с атаките в Каталуния миналата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коментарите на Тръмп предизвикаха отново бурни реакции в САЩ
Коментарите на Тръмп предизвикаха отново бурни реакции в САЩ
Канадски град отказа да премахне свастики от парка си
Канадски град отказа да премахне свастики от парка си