НОВИНИ

Отмениха условните присъди на обвинените в убийството на художника Цветомир

ВКС отмени условните присъди, които получиха двамата обвиняеми за убийството на 31-годишния художник Цветомир Марев. Делото бе върнато за ново разглеждане на Апелативния съд във Варна. Младежът беше пребит до смърт през лятото на 2011 година по време на технофестивала в Камен бряг. БНТ излъчи поредица от материали (вижте цялата история тук), в които проследи развитието на скандалния случай.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Огнян Колчаков
19:20, 23.04.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пребит до смърт с ритници. С нарочни силни удари в слепоочието и тила. Без шанс да оцелее. Цветомир, художникът, завинаги остава на 31.

Мария Александрова - майка на Цветомир: Ако е до условни присъди, какво излиза, защо има въобще съд? Защо има съд? Няма смисъл да има съд.

Двама "понатупали" неадекватния Цветомир, за да го вкарат в палатката, разказва един от свидетелите. И двамата, пише в решението на съда, продължават с ритници в главата и тялото - като си сменяли местата, за да им е по-удобно.

Мария Александрова - майка на Цветомир: За да ги има тези условни присъди, значи e корупция. Навсякъде се говори за тази корупция.

Днес Мария, майката на Цветомир, има повод да повярва на съдебната система - ВКС отсъди, че има явна несправедливост на наложените на подсъдимите наказания и поиска от Варненския съд ефективни присъди.

Не може да проявиш такава груба и необоснована жестокост срещу човек във видимо беззащитно състояние, пише съдът, и условното наказание да бъде справедливо.

ВКС обаче не може да промени в по-тежко повдигнатото от прокуратурата обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, въпреки че според съда в делото има данни за това. Така присъдата, която могат да получат обвиняемите, е между 3 и 12 години лишаване от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изнасилиха млада жена във Виена, заподозрени са кандидати за убежище
Изнасилиха млада жена във Виена, заподозрени са кандидати за убежище
Калфин: АБВ ще оттегли подкрепата си, ако се приемат промените в Изборния кодекс
Калфин: АБВ ще оттегли подкрепата си, ако се приемат промените в Изборния кодекс